“EKOLOJİK ÇOCUKLAR” eTwinning Projemiz

20.05.2021
1.238
“EKOLOJİK ÇOCUKLAR” eTwinning Projemiz

Kuruculuğunu İstanbul Sancaktepe 60.Yıl Sarıgazi İlkokulu Sınıf Öğretmeni Müge YAMAN ve Sancaktepe Osmangazi İlkokulu Sınıf Öğretmeni Deniz UĞUR’un yaptığı projede 5 farklı okul, 9 öğretmen bir araya gelmiştir. Uzaktan eğitim döneminde de projemiz faaliyetlerine devam etmektedir.

Küreselleşen dünyada karşılaştığımız sorunlardan en önemlilerinden biri yaşadığımız çevreye karşı olan duyarsızlığımız. Çevre kirliliği, plastik atıkların doğaya verdiği zarar, atık yağların sularımızı kirletmesi, atık pillerin neden olduğu tahrip hepimizin bildiği sorunlar…Ama yeterince çözümün üretilmediği bu konular doğamızın yok olmasına sebep olmaktadır. Projemizde tüm bu sorunlara dikkat çekecek, yapılacak etkinliklerle öğrenci ve velilerimizde farkındalık oluşturmaya çalışacağız. Proje sonunda plastik kapak, atık yağ ve atık pilleri toplayarak ilgili kuruluşlara ulaştırarak bir nebze de olsa doğamızın nefes almasına katkı sağlayacağız. Salgın sürecinin seyrine göre proje sonunda elde ettiğimiz tüm ürünleri okullarımızda sergileyeceğiz.

Projemizde öğrenci ve velilerimizde çevre bilinci oluşturmak, atık yağ, atık pil ve plastik kapakları toplayıp geri dönüşüme göndermek, öğrencilerimize basit web2 araçlarının kullanımını öğretmek, konumuzu oyunlarla zenginleştirerek öğrencilerimizin eğlenerek öğrenmesini sağlamak, karma takımlar halinde çalışarak öğrencilerin bağımsız hareket etmelerini sağlamak, çeşitli tasarımlar yaptırarak öğrencilerin el becerilerini geliştirmek, öğrencilerimizin akranlarıyla sosyalleşmesini sağlamak amaçlanmıştır.

Projeye İstanbul Çekmeköy Reşadiye Altan Yazıcı İlkokulu 4/B sınıfı olarak katıldık. Doğaya dokunuş, digital oyunlar, atık malzemelerden kostüm tasarlama, Dünya Su Günü konulu akrostiş şiir çalışması, eTwinning Günü karma takımlar çalışması, patchwork ortak ürün çıkarma gibi çalışmalar yaptık. Projemizin başlamasıyla beraber Atma Getir kampanyasını da başlattık. Öğrencilerimiz plastik kapak, atık pil, atık yağ toplamaya başladılar.

Öğrencilerimden ve velilerimden çok güzel dönüşler aldım. Öğrencilerim çok mutlu, keyifli şekilde çalışmalara katılım sağladılar, web 2 araçlarını eğlenerek öğrendiler ve kullandılar. Bu projede velilerime ve öğrencilere rehberlik etmekten ben de çok memnun kaldım.

Ayşe AKTAN

4/B Sınıf Öğretmeni

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »