Kendinde Fark Yarat adlı eTwinning Projemiz Sona Erdi…

22.05.2021
716
Kendinde Fark Yarat adlı eTwinning Projemiz Sona Erdi…

Mersin/ Yenişehir Dr. Kamil Tarhan İlkokulu 4-D Sınıfı Öğretmeni Sevgi Altınışık kuruculuğunda; 2020-2021 eğitim öğretim yılının 2. döneminde başlatılan projemiz; okul aile ile iş birliği içerisinde olarak çocuklarımızın sosyal, kültürel ve çevresel bağlamda yaşama ve çalışma için gerekli olan yetenekleri kazanması için gerekli kazanımları müfredata entegre ederek gerçekleştirmeyi amaçladık. Bu kapsamda aşağıdaki etkinliklerde yer alan çalışmalara detaylı olarak yer verilmiştir.
İklim İçin Tasarla: Geri dönüşüm çalışmaları yapıldı ve bireysel olarak çalışmalarımızı gerçekleştirdik.

Dünya Su Günü: Scroomlr aracını kullarak öğrenciler konu ile ilgili sloganlarını yazdılar ve yine yazılan sloganları surveymonkey aracını kullanarak oylamaya açtık. En çok oy olan slogan seslendirildi ve seslendirilen vidolara ortak videoda moviva aracı kullanılarak birleştirildi.

Toprağa Can Veriyoruz: Her okul sınıfında ve okul bahçesinde bitki yetiştirerek bireysel çalışmalar yapıldı.

İlk Kitabım: Origami etkinliği ile öğrenciler ilk kitaplarını katladılar ve kitaplarına şiirler yazdılar ve seslendirdiler. Seslendirilen şiirler ortak videoda birleştirildi.

Sağlıklıyım: Sağlık ile ilgili hikaye tamamlama çalışması storyjumper aracı kullanılarak yapıldı ve ortaya İdil’in Günlüğü adlı hikayemiz ortaya çıktı.

https://www.storyjumper.com/book/read/103547296/609582cb6971f

23 Nisan Ortak Resim Boyama: Rasterbator aracı ile 8 parçaya bölünen 23 Nisan temalı resmimiz her ortak okulun öğrencileri tarafından boyandı ve Canva programı kullanılarak birleştirildi ve kartpostal ve zarf haline getirilerek 23 Nisanda öğrencilerle paylaşıldı.

Çocuk Bayramı ortak şiir yazma: Zompad aracı kullanılarak 8 satırlık Çocuk Bayramı adlı şiir tamamlama çalışması yaptık.

eTwinning günü: Bitpaper.io aracı kullanarak öğrenciler eTwinning logosunu boyadılar.

Hayvanlar Dile Gelseydi : Hayvanlar dile gelseydi bize neler söylemek isterdi başlığı adı altında öğrenciler Chatterpix programında hayvanları konuşturdular. Yapılan çalışmalar canva aracında birleştirildi. Yine classtools aracı kullanılarak öğrenci rozetleri yapıldı ve videoya eklendi.

Yine öğrenciler kendi tanıtımları için avatar programı olarak pixton kullandık ve tanıtımları için avatarlarını chatterpix programında seslendirdiler.

Proje finalinde ise final sergimiz emaze programı kullanılarak gerçekleştirildi.

https://www.emaze.com/@AOTTWIIZQ/kendnde-fark-yarat

Proje sitemizi gezip projemiz hakkında daha detaylı çalışmalara göz gezdirmek isterseniz linkimiz aşağıda yer almaktadır.

https://www.emaze.com/@AOTTWIIZQ/kendnde-fark-yarat

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »