‘Oyna ve Öğren’ e-Twinning Projesi & İMKB Kaleönü İlkokulu Bingöl/Merkez

28.05.2021
920
‘Oyna ve Öğren’ e-Twinning Projesi & İMKB Kaleönü İlkokulu Bingöl/Merkez

Bingöl ili İMKB Kaleönü İlkokulu 3/D sınıfı öğrencilerinin de yer aldığı projemizde 9 Türk ortak okulun yürüttüğü ‘Oyna ve Öğren’ projesi (Play and Learn) sona doğru yaklaşıyor. Projemizde Akıl ve Zeka oyunlarının öğrencilerimize öğretilmesi amaçlandı.

PROJEMİZDE;
Öğrencilerimizin problemler karşısında farklı yollar keşfetmeleri, karar vermeyi, risk almayı, pratik düşünme becerilerini arttırması amaçlandı. Çeşitli zeka oyunlarını da kullanarak keyifli zaman geçirmenin yanında zamanı etkili kullanmayı da öğrendiler. Yapılacak müsabakalarla mücadele etmeyi, iletişim becerisini geliştirmeyi ve sosyalleşmeyi öğrendiler.

PROJEMİZİN HEDEFLERİ;
Pratik düşünme becerisi kazanma
Farklı çözüm yolları üretme
Problem çözme
Kazanma ve kaybetmenin normal olduğu
Yaşamındaki disiplin sorunlarını çözme
Hızlı düşünme ve karar verme
Özgüvenin gelişimi
Rekabet duygusunun gelişimi
Kazanma ve kaybetmenin normal olduğu
Öğrencilerimizin oyunlarda planlama, strateji geliştirme Oyun oynayarak okulda ve evde verimli zaman geçirmesi hedeflendi.

PRPJEMİZDEN BEKLENEN SONUÇLAR;
Öğrencilerimizin Pratik düşünme becerisi kazanırlar. Farklı çözüm yolları üretme ve çok yönlü düşünme becerileri gelişir. Problem çözerler. Dikkat ve konsantrasyonları artar. Hızlı düşünür ve karar verirler. Özgüveni gelişir. Rekabet duygusunun geliştirir. Mantıklı düşünürler. Sorumluluk duygusu gelişir. Grup içinde akranlarıyla ortaklaşa çalışarak ortak ürün oluştururlar. Kazanma ve kaybetmenin normal olduğunu anlarlar.

Proje sürecimizi takip edebilmek için blog sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

https://emelylm.blogspot.com/

 

YAZAR BİLGİSİ
Neriman Avci
Sınıf Öğretmeni
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »