TOHUMUNU BIRIKTIR, SOFRANI ŞENLENDIR / COLLECT SEEDS AND CHEER YOUR TABLE

06.06.2021
876
TOHUMUNU BIRIKTIR, SOFRANI ŞENLENDIR / COLLECT SEEDS AND CHEER YOUR TABLE

TOHUMUNU BIRIKTIR, SOFRANI ŞENLENDIR / COLLECT SEEDS AND CHEER YOUR TABLE

Edirne Şükrüpaşa İlkokulu 1C sınıfı öğretmeni olarak ,Antalya Finike ‘den Hatice YAZIMCI ÇALIŞKAN  ile kuruculuğunu üstlendiğim projemiz;

Adil Tugyan Bey’in ‘Techedu MOOC’ kursu  ile fikir olarak sunulmasının ardından ortaklarımızla yapılan beyin fırtınası ile şekillenip, 19.08.2020 tarihinde  proje yolculuğumu   Türkiye’nin farklı illerinden on öğretmen ve bir tane Arnavutluk’tan aramıza katılan öğretmenlerimizle  başladı.

7-11 yaş grubu ile başlattığımız projemiz ;

21 yy da  dijital ortamlarda daha fazla kalan çocuklarımızı;çevreyi inceleme,keşfetme gözlemleme gibi yaparak yaşayarak elde edecekleri öğrenme ortamlarla tanışmalarına fırsat sağladı.

Tohumunu Biriktir Sofranı Şenlendir eTwinning Projemiz ile,öğrencilerimiz doğayı keşfedip,evlerinde yedikleri yiyecekleri ayrıştırıp tohumlarını  atık materyallerle hazırladıkları kumbaralarda biriktirecekler.Ardından yine atık materyallerle oluşturdukları saksılara kendileri ekip,tohumun gelişimin gözlediler.

Covıd19 suresince etkinliklerimiz evde ve okulda yapılabilecek şekilde planlanarak,öğrencilerin evlerinde sabırla bitki yetiştirmeyi,bakımını üstlenmeyi,sorumluluk alarak bilişsel ve duygusal becerilerini geliştirdiler.

Sağlığını koruma becerisini gelişti.

Ata tohum  ve su kaynaklarının doğru kullanabilme becerileri gelişti.

Proje kapanış öğrenci webinarımız da projede yaptığımız çalışmaları öğrencilerimiz anlattı.Su Elçileri  Derneği Genel Başkanı Özgür AYDINCIK’a suyun önemi ile ilgili sorularını sordular,sohbet etttiler.

Tohum kumbaralarında başlayan macera ;tohumları toprakla buluşturup gelişimlerini gözlemleyerek son buldu.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »