Minecraft in My Dream eTwinning Projesi

11.06.2021
377
Minecraft in My Dream eTwinning Projesi

İstanbul Ataşehir Şehit Öğretmen Mehmet Fidan İlkokulu 3/C Sınıfı öğretmeni Ayşegül İlikçi ve öğrencileri, Minecraft in My Dream eTwinning Projesinde Minecraft Education Edition sürümü ile dersleri eğlenerek öğrenirken kendi hayal güçleri ile Minecraft dünyasında kendi tasarımlarını yapıyorlar. Projede Litvanya, Sırbistan ve Türkiye’den oluşan ekipte toplam 12 öğretmen görev yapıyor.
Minecraft eğitim sürümü aslında bir oyundan fazlası. Bu projede amaçlanan öğrencilere kodlama dilini, kod yazmayı, yazdığı kodlar sayesinde nesneleri hareket ettirmeyi ve bunun yanında bir proje ile planlı çalışmayı, yaratıcı düşünmeyi, yeni ve farklı ürünler ortaya koymayı, yeni tasarımları eğlenerek yapmayı öğretmek. Proje sonu ortak ürün olan “Hayalimdeki Şehir” adlı çalışmada 3/C sınıfı öğrencileri bir otel tasarladılar.
Minecraft Eğitim Sürümü’nde inşa etmeye izin vermesi, oyun tabanlı öğrenme ortamının sağlanmasında kilit rol almaktadır. Çünkü inşa dinamikleri, oyunda öğrencilerin öğrendikleri bilgileri sadece taklit ederek ya da tekrarlayarak değil kendi yöntemleriyle yapmalarını sağlar. Öğrenmeye yönelik özgün yansımalar, benzer süreci paylaşan öğrencilerin farklı deneyimler elde etmelerine yardımcı olurken, öğrenmede bireyselleştirmeyi ve öğrenen odaklı öğrenmeyi destekler.

Oyun tabanlı öğrenme ortamlarının her sınıf için favori yöntem olmasını sağlayan bir çok faydası vardır:

Düşük riskli rekabet
Hassas becerileri geliştirilmesi yoluyla Sosyal-duygusal gelişme
Öğrenci merkezli öğrenme
Öğrencinin hafızasını geliştirmesi
Bilgisayar ve simülasyon akıcılığı
Stratejik düşünme ve problem çözme

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »