Sevgi’nin Dili Yunus Emre eTwinnig Projemiz

11.06.2021
1.536
Sevgi’nin Dili Yunus Emre eTwinnig Projemiz

SEVGİNİN DİLİ YUNUS EMRE PROJESİ

2021 Yılı UNESCO tarafından Ölümünün 700. Yıl dönümünde Yunus Emre Yılı olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de 2021 yılı Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle Yunus Emre ve Türkçe yılı olarak ilan edilmiştir.

Kuruculuğunu Konya Karatay Ağsaklı İlkokulu Öğretmeni Esma Yeliz Karabulut ile Ankara Keçiören Şehit Fırat Bulut İlkokulu öğretmeni Kezban İpek  birlikte yürütmektedirler.

“Sevginin Dili Yunus Emre” ismiyle Konya, Ankara,Eskişehir, Bursa ve Niğde illerinden 5 okul ve 1 tane Azerbaycan’dan olmak üzere 6 okul, 9 öğretmenle uluslararası e-twinning projesine devam edilmektedir.

Projenin   amacı   7-11   Yaş   grubu   Öğrencilerinin   Yunus   Emre’yi yakından    tanımasını   sağlamak,eserlerinde    kullandığı    Türkçemizin zenginliğini etkinliklerle, kodlama çalışmaları ve Web 2.00 araçları ile çalışmalar               yaparak               farkındalık               oluşturmaktır.

1-7 Mayıs Yunus Emre Sanat ve Kültür Haftası sebebiyle etkinlikler ve pano çalışmaları yapılmaktadır.

Yunus Emre Hazretlerini anlatan Kitaplar okunarak Yunus Emre hazretlerinin yaşayış ve düşünceleri,Türkçe Dilini kullanmadaki güzelliği keşfetmek amaçlanmıştır.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »