Transformation To The Future eTwinning Projesi Etkinliklerine Başladı

31.10.2021
805
Transformation To The Future eTwinning Projesi Etkinliklerine Başladı

Batman Beşiri Eskihamur İlkokulu’nda görev yapan Sınıf Öğretmeni Bahar Aytekin’in ve Ankara Altındağ Tandoğan Şehit Celalettin İbiş İlkokulu’nda görev yapan sınıf öğretmeni Ezgi Mermer’in  kurucu ortakları olduğu Transformation To The Future e Twinning projesinde Türkiye, Gürcistan, Romanya, İspanya ve Portekiz’den 15 ortak okul yer almaktadır.

Proje; öğrencilere geri dönüşüm bilincinin 5 tema (sanat, müzik, sosyal sorumluluk, doğa ve uzay) üzerinden kazandırılması amaçlanmaktadır. Bu temalar üzerinden yapılacak etkinliklerle öğrencilerin yaratıcılıklarının geliştirilmesi de hedeflenmektedir.

Proje Ekim ayında başlamış olup Mayıs ayında sona erecektir. Ekim ayında, tanışma etkinlikleri, logo, slogan, afiş çalışmaları gerçekleştirilmiştir. CodeWeek haftası ile ilgili kodlamalarla projeyi anlatan öğrencilerimize ayrıca geri dönüşüm eğitimleri verilmiştir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için atık malzemelerle etkinlikler hazırlamışlardır.

İngilizce olarak yürütülen proje öğrencilerin farklı kültürleri tanımasına ve dil gelişimine de katkıda bulunacaktır. Öğrencilerin her çalışmada farklı bir Web 2.0 aracı kullanmalarına böylece bilişim teknolojileri alanında gelişim sağlamalarına özen gösterilmektedir.

Proje çalışmalarını blog, web sitesi ve youtube kanallarından takip edebilirsiniz.

Blog: https://transformationtothefuture.blogspot.com/

Web Sitesi: https://tothefuturetransformation.weebly.com/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCcxcG4qH9UdQHsefuNsxZ1w

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »