MIND GAMES FROM HAND TO HAND FROM SCHOOL TO HOME

24.12.2021
249
MIND GAMES FROM HAND TO HAND FROM SCHOOL TO HOME

Projemiz okulda üretilen akıl oyunlarının çocuklar tarafından evlerine götürülerek evde oynanmasını amaçlıyor. Böylece ebeveynler evde akıl oyunları üretip öğretecek ve çocuk oyunlarına dahil olacaklardır. Projemiz sayesinde çocukların 3T’den (Tablet-Televizyon-Telefon) uzak durmaları için alternatif yöntemler geliştirilecek ve bir yandan da online akıl oyunları ile teknolojinin faydalı yönlerini değerlendirebilecekler. Çocuklar sıkılmadan dersleri takip edecekler. Çocuklar akıl oyunları aracılığıyla sabır, saygı, empati, güven ve sorumluluk duygusu geliştireceklerdir.

 

Projemizde her ay belirlenen akıl zeka oyunlarını önce okulda oynatmayı, çocuk emeği ile üretmeyi, bu oyunları ücretsiz çocukların evlerine göndermeyi ve aileleriyle kaliteli vakit geçirmelerini sağlamayı ayrıca; tüm oyunları web 2.0 araçları ile online hale çevrilip teknolojiye de uyarlayarak oynamalarını amaçlamaktadır.

Projemiz İstanbul / Kartal EYYÜP Genç İlkokulu Öğretmeni Ayşen TÜFEKÇİ ve   Almanya Waiblingen Grundschule Beinstein okulundan Seçil YAKUT kurucu ortaklığı ile kurulmuş olup 10 Türk ve 2 Alman okulun ortaklığıyla yürütülmektedir.

 

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »