Projemizde konuklarımızla sanat konulu online toplantı yaptık

21.02.2022
584
Projemizde konuklarımızla sanat konulu online toplantı yaptık

Kurucusu olduğumuz Türkiye (Dr.A.Akbulut) ve Azerbaycan (Nubar Qurbanova) ortaklı Bilimsel Gaflar-2 “Doğadan Teknolojiye” projesinde ekibimizle “ileri geri dönüşüm sanatını” inceledik. Konuğumuz İleri Geri Dönüşüm Sanatçısı Adnan Ceylan idi. Programda sanat ile ilgilenen öğrencilerde konuğumuz idi. İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Atakan A. ve Edirne Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Yağmur C. bizlere yaptıkları ahşap sanatı hakkında bilgiler verdi. Program öğrencilerimizin sunumları ile başladı. Öğrencilerimiz doğanın sunduğu malzemelerle kendi yaptıkları tasarımlarda, sabırlı olmanın önemine işaret etti.Öğrencilerimiz bu çalışmalara hobi olarak başladıklarını, zamanla hediyelik eşyaya ve üretime yöneldiğini de belirtti. Öğrencilerimiz pandemi sürecinin kendilerini geliştirme dönemi olduğunu ve bu süreci verimli geçirdiklerini belirtti.Toplantıyı dinleyen arkadaşlarına hobi,müzik ya da spor ile ilgilenmeleri gerektiğini özellikle tavsiye ettiler. Öğrencilerimiz bütün bu faaliyetlerin kişisel gelişim için önemli olduğunu vurguladı.
Program konuğumuz İleri Geri Dönüşüm Sanatçısı Adnan Ceylan ile devam etti. Önce Benyus takımı öğrencileri Adnan Ceylan hakkında bilgiler sundu. Ardından ileri dönüşüm ve geri dönüşüm hakkında bilgiler verildi.
Daha sonra konuğumuzun sunumuna geçtik. Konuğumuz Manavgat’ta olan at heykelini,yaptığı eserleri, eserlerinde kullandığı ağaç türlerini ve neden bu ağaç türlerini kullandığını anlattı.Sanatçımız, at heykelinin doğanın uyanışını ifade ettiğini,ileri geri dönüşüm sanatı yapmayan insanların da bu heykele katkı sunduğunu ifade etti.Doğanın sunduğu malzemelerle düşündüğü eseri yapmak için, eser olana kadar uğraştığını özellikle belirtti. Konuğumuz da çalışmalarda sabırlı olmanın önemine işaret etti.Konuğumuz öğrencilere mümkünse birden fazla dil öğrenmeleri gerektiği mesajını da verdi. Konuğumuza merak ettiğimiz sorularımızı da sorduk. Konuğumuz sorularımıza cevaplar verdi. Programımız sunumla ilgili bulmaca etkinliği ile sona erdi. Programda emeği olan Benyus takımı öğrencilerine, öğretmenlerine, proje ekibimize, konuklarımız Adnan Ceylan’a, öğrenci konuklarımız Atakan ve Yağmur’a,sunucu öğrencilerimiz Aslı Nihal ve Berrak’a, bizlere destek olup programımıza katılan herkese teşekkür ederiz.

YAZAR BİLGİSİ
A. Akbulut
Felsefe grubu öğretmeni
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »