ZORBALIĞA DUR DE AKRANLARINLA EL ELE

10.03.2022
1.333
ZORBALIĞA DUR DE AKRANLARINLA EL ELE

Mezitli İmam Hatip Ortaokulu ve Kuyuluk Belediye Ortaokulunun kuruculuğunu üstlendiği akran zorbalığı konulu  “Zorbalığa Dur De Akranlarınla El Ele eTwinning Projesi” etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor.

Aralık 2021’de başlayıp Nisan 2022’de tamamlanması beklenen projemiz; Mersin Mezitli’den Kale Ortaokulu, Şehit Fatih Soydan Ortaokulu, Davultepe Atatürk Ortaokulu ve Azerbaycan Sumgayıt’tan da ortakları bulunan uluslararası bir projedir.

Projemizin hedef kitlesi, ortaokul öğrencileridir. Projede okullarda sıklıkla karşılaşılan akran zorbalığı konusunda öğrencilerde farkındalık oluşturmak ve zorbalığa maruz kalan öğrenciler için iletişim odaklı çözümler sunmak hedeflenmektedir. Okulların rehber öğretmenleri ile iş birliği içinde yürütülen projede konuyla ilgili drama çalışmaları, kitap okuma etkinlikleri, alanında uzman kişilerle yapılan söyleşiler, öğrenciler tarafından tasarlanmış dijital oyunlar gibi etkinliklere yer verilmektedir. Ayrıca siber zorbalık konusu kapsamında 8 Şubat Güvenli İnternet Günü için çevrim içi toplantı yapılarak öğrenciler bilgilendirilmiştir.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »