ELEMENTS-eTwinning Projesi

25.04.2022
427
ELEMENTS-eTwinning Projesi

ELEMENTS-eTwinning Projesi

Ekim ayında başladığımız 12 okul ve 4 ülkeyi kapsayan uluslararası Elementler-eTwinning projesinde müfredatla tam uyumlu olacak şekilde etkinlikler planlandığı gibi eğlenceli ve öğretici etkinliklerle sona gelindi. Proje kapsamında yapılan etkinliklere okulumuzdaki diğer öğrenciler de dahil edilerek proje yaygınlaştırılmıştır.

Kasım ayında Elementlerin isimlerinin veriliş esasları ,sembolleri , kullanım alanları konularında hem el yapımı ürünler hazırlanmış hem de web2.0 araçlarını kullanarak zihin haritası , poster , kelime bulutları oluşturulmuştur.

Aralık ayında hem el yapımı oyunlar hem de web2.0 araçları kullanılarak online oyunlar hazırlandı. Hazırlanan oyunlar müfredatla uyumlu olarak derslerde de kullanılarak diğer öğrencilerin de projeye dahil olması sağlandı. Elementleri tanıtıcı kartlar hazırlanarak projenin ortak ürünü olan periyodik cetvele okul olarak katkı sağlandı.

Ocak ayında Elementlerin insan ve çevre sağlığı için yararları ve zararlarını anlatan çalışmalara yer verildi. Her okul takımı ortak video çalışması yaparak bilgilerini pekiştirdi .Element sembollerinin eğlenceli öğretimini sağlamak için tombala yapıldı. Oyunlar müfredata uygun olacak şekilde sınıflarda da oynanarak projenin yaygınlaştırılmasına katkı sağlandı. Projenin ortak ürünü olan tematik takvim çalışması , ikili okul takımları ile proje ismi kelime bulutu, Karma okul takımları ile aylık çalışmaların ebooka aktarılması ile bütün çğrenci ve öğretmenlerin görev aldığı periyodik cetvel hazırlandı.

Proje ile öğrencilerimiz müfredatla ilişkili konuları daha eğlenceli öğrenirken aynı zamanda web2.0 araçlarını kullanmayı öğrenmiş, ingilizce paylaşımlarla yabancı dil bilgisini artırmış, planlı ve programlı çalışmayı ve işbirliği ile çalışma becerileri de kazanmışlardır.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »