e –Twinning projesinde sona gelindi.

30.04.2022
778
e –Twinning projesinde sona gelindi.

Giresun Şehit İsa Yüksel İlkokulu’ndan İngilizce Öğretmeni İlknur HACIMURTAZAOĞLU’nun ve İstanbul İTÜ ETA Vakfı Sancaktepe Doğa Koleji’nden İngilizce Öğretmeni Yelda GÖK’ün kuruculuğunu yaptığı, Giresun Şehit İsa Yüksel İlkokulu’ndan Sınıf Öğretmeni Aynur YILDIRIM, Rehber Öğretmen Havva DURUKAN ve Giresun Görele Mimar Sinan İlkokulu’ndan İngilizce Öğretmeni Nurten KURT’un proje üyesi olarak birlikte yürüttükleri “MY SNAPTIONARY” eTwinning projesinin sonuna gelindi.

“MY SNAPTIONARY” adlı eTwinning projesi süresince öğrencilerle keyifli bir yolculuk yapıldı. İngilizce kelimelerin anlamlarını yazımıyla ilişkilendirerek resmetmek olan ‘Snapwords’ ile öğrenciler öğrendikleri bazı İngilizce kelimeleri eğlenceli çizimlerle kağıda aktarıp cümle içinde kullandılar. Kalıcı öğrenmeye yardımcı olan bu yöntemle başarılı çalışmalar ortaya çıktı. Öğrenciler hayal güçlerini kullanarak hem eğlendiler hem de kelime dağarcıklarını geliştirdiler. Böylece öğrencilerin İngilizce dersine karşı olumlu bir tutum geliştirmelerine yardımcı olundu.

Ayrıca öğrenciler proje ile farklı web 2.0 araçlarını (Canva,Word Art,Voki) tanıyıp kullandılar. Öğrenciler snapword çalışmalarının yer aldığı online oyunları (Kahoot, Wordwall) severek oynadılar. Proje sonunda tüm ortaklardan toplanan, içerisinde cümle çalışmalarının da bulunduğu snapwordler ile bir İngilizce sözlük (e book) yayınlandı. Böylece okul kütüphanesine eğlenceli bir kaynak bırakıldı.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »