Tarih Kokan Şehirler-Cities With History eTwinning Projesi

08.05.2022
1.109
Tarih Kokan Şehirler-Cities With History eTwinning Projesi

Tarih Kokan Şehirler – Cities With History e-Twinning Projesi Final Yaptı
Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Kokan Şehirler (Cities With History) Projesini tamamladı.

Projeyi kurucu olarak Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Meryem YILMAZ ve Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni İpek PEHLİVAN yürütmüştür.

Proje 4 ortak okul (Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sarıkamış /Kars, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi Kayapınar / Diyarbakır Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Çorlu / Tekirdağ, I.E.S. Nosa Senora Dos Ollos Grandes Lugo / İspanya) ve 5 öğretmen ( Meryem YILMAZ, İpek PEHLİVAN, Gamze Şule SOLMAZ, Aras Azad IŞIK, Maria Del Mar VİLLAR ) 34 öğrenci ile yürütülmüştür.

Bu proje ile öğrenciler kendi illerinde bulunan tarihi ve kültürel mirası ele aldılar. Halk Müziklerini, Halkoyunlarını, Şehrin tarihini incelediler. Söylediler, oynadılar, gördüler ve aynı zamanda bu proje ile gidemedikleri yerlere sanal geziler yaptılar. Ülke sınırlarına çıktılar. Öğrencilerimiz kars’ımız ile ilgili güzel Kars Kalesini , Hasan Harakani Türbesini, Beylerbeyi Sarayını, Fethiye Camiini, Katerina Av Köşkünü, Çıldır Gölünü , Kümbet Camiini, Tren Garını, Ani Harabelerini, Taş Köprüsünü, Allahu Ekber Dağlarını anlattılar . Kars’a Gidelim Kars’a türküsünü söyleyip, Sarıkamış Yaylalarında halay çektiler. Yaşadıkları şehrin dokusunu iliklerine kadar hissederek her bir köşesini dışarıya tanıttılar. Kolektif çalışma bilinci kazandılar. Ortak karar verdiler, takım çalışmaları yürüttüler. Proje öğrencilerin kişisel gelişimine katkıda bulunduğu gibi özgüven çalışmalarına da yanıt verdi.

Projemizin sonucunda öğrencilerimiz birer rehber gibi kendi şehirlerinin mirasını anlatırken sizleri de kendi şehirlerinin güzelliklerini göremeye davet ediyorlar .

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »