FROM LETTER TO BOOK

04.05.2023
360
FROM LETTER TO BOOK

FROM LETTER TO BOOK

Okuyarak, çocuklara gelecekteki yaşamları için en güçlü temeli veriyoruz: iletişim, yeni şeyler ve dünya keşfetmek için önemli olan dil. Okul öncesi ve okul öncesi eğitim gruplarında çocuklara kitap okumak, oyun, bilişsel, yaratıcı ve STEAM ve IT etkinliklerinin ayrılmaz bir parçası olan çeşitli etkinliklerin ayrılmaz bir parçasıdır. Çocuklar oynayarak, yaratarak, deneyerek, çeşitli bilişim teknolojilerini kullanarak kendi ülkelerinin ve diğer ülkelerin mektuplarını ve masallarını tanırlar. Eğitimciler, çocuklar için kitap veya eser seçerken ve etkinlikler düzenlerken yaşlarını, ilgi alanlarını, bilişsel ve duygusal ihtiyaçlarını dikkate alır ve çocukların eğitimini teşvik eden etkinlikler geliştirir.

Bu proje çocukları mektup ve kitaplarla tanıştırmak için tasarlanmıştır. Çocukları çeşitli türlerdeki edebiyatla ilgilenmeye teşvik etmek. Ayrıca diğer ülkelerin dillerine ve en sevdikleri kitaplara olan ilgiyi de teşvik eder. Proje, Litvanyalı ve yabancı ortaklarla planlanmıştır. Proje süresince, her bir sosyal ortağın önceden belirlenmiş faaliyetleri gerçekleştirmesi gerekecektir. Tüm proje için bir faaliyet ve görev planı sağlanacaktır. Görevler, hepsini bir kerede yüklemeden kademeli olarak tamamlanır.

1. Yabancı dilde anlatılan masallara ilgi duyacak, okumayı dinleyecek;

2. kitaplara, harflere, kelimelere ilgi duyacak, bunları bilgi teknolojisi araçlarını kullanarak yazmaya çalışacak;

3. mektup ve kitapçıklar oluşturarak yaratıcı ifadesini geliştirecek;

4. Çeşitli içeriklere sahip kitaplarla tanışın;

5. kitaplara saygı duymayı ve korumayı öğrenecek;

Proje yürütücüleri Tunceli Atatürk Anaokulundan Ayça YALÇIN,Neval CENGİZ MOR;Tunceli Vali Mehmet Ali Türker İlkokulundan Canan POLAT,Gamze SATUN,Gökhan AYDINOĞLU,Zerrin EREZ YEŞİL;İzmir Karşıyaka Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Anaokulundan Çiğdem SENCAR;Tunceli Sarı Saltuk İlkokulundan İlkay KAYA ve İlknur POLAT MERCAN

FROM LETTER TO BOOK

By reading, we give children the strongest foundation for their future life: language, which is important for communication, new things and exploring the world. Reading books to children in preschool and preschool education groups is an integral part of various activities that are integral to play, cognitive, creative and STEAM and IT activities. By playing, creating, experimenting, using various information technologies, children get to know the letters and tales of their own country and other countries. Educators take into account their age, interests, cognitive and emotional needs when choosing books or works and organize activities for children, and develop activities that promote children’s education.

This project is designed to introduce children to letters and books. To encourage children to be interested in various genres of literature. It also encourages interest in the languages ​​of other countries and their favorite books. The project is planned with Lithuanian and foreign partners. During the project, each social partner will need to carry out predetermined activities. An action and task plan will be provided for the entire project. Missions are completed gradually without loading them all at once.

1. Will be interested in fairy tales told in a foreign language, will listen to reading;

2. will be interested in books, letters, words and try to write them using information technology tools;

3. develop creative expression by creating letters and pamphlets;

4. Get acquainted with books with various content;

5. will learn to respect and protect books;

Kretingos rajono Salantų gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyrius ,,Rasa”Salantai
,Lithuania Edita Kaniavienė,Laima Radzevičienė,Jolanta Vasiljevienė;Šiaulių lopšelis-darželis „Žirniukas“Šiauliai Lithuania Gintarė Maciuliene 
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »