“EVERY FAIRYTALE HIDES A VALUE” eTwining Projesi Beğeni Topluyor

19.04.2024
50
“EVERY FAIRYTALE HIDES A VALUE” eTwining Projesi Beğeni Topluyor

Kuruculuğunu Manisa Ahmetli Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik İlkokulu’ndan sınıf öğretmeni Nihan SALUR’un yaptığı,Romanya’dan Veronica TIRCOMNICU’nun kurucu ortağı olduğu “Every Fairy Tale Hides A Value” (Her Masal Bir Değer Saklar) adlı eTwining projesi amaçları,içeriği ve etkinlikleri ile büyük beğeni topluyor.Halil İbrahim SUNA, Nihan SALUR, Duygu CANSEVER, Güllü BÜLBÜL KILIÇ, Hatice YÜCEL, Fatma GEDİK, Esra ÖZ,Hülya GENCÜR,Osman SARI, Döne ÇETİNKOL,Simona GURAN,Veronica TIRCOMNICU,Nevena GUSHKOVA, Mariya IKONOMOVA adlı öğretmenlerin de ortağı olduğu projede toplam 3 ülkeden 14 öğretmen ve yaklaşık 300 öğrenci görev alıyor.

Projede masallar yoluyla değerler eğitimi amaçlanmaktadır. Her ay belirlenen masallarda saklı değerler açığa çıkarılıp, değerlerin öğrencilere kazandırılmasına ilişkin etkinlikler düzenlenmektedir. Ayrıca çocuklar farklı kültürlerdeki akranları ile iletişim kurup, farklı kültürleri tanıma fırsatı da bulmaktadır. Yine proje ile öğretmen ve öğrencilerin dil becerilerinin, teknolojiyi  ve web 2.0 araçlarını etkin kullanma becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Projede hem ulusal hem de uluslararası alanda farklı kültürlerden öğretmen ve öğrencilerin yer alması, projeyi ortak yürütmeleri, görev dağılımı ve işbirliği yapmaları, projedeki görev ve sorumluluklarını yerine getirmeleri birlikte çalışma ve üretme prensipleri açısından tüm ortaklara katkı sağlamaktadır.

Aralık 2023’te başlayan Mayıs 2024 ‘te bitmesi planlanan projenin sonunda tüm ortakların katılımıyla bir sosyal sorumluluk faaliyeti de planlanmaktadır. Bu faaliyet kapsamında deprem bölgesindeki bir okula masal kitaplığı kurulması hedeflenmektedir. Bu sosyal sorumluluk faaliyeti de projeyi daha güncel ve anlamlı hale getirmektedir. Projenin başlığı, içeriği ve yapılan etkinlikler, proje sonunda hedeflenen sosyal sorumluluk faaliyeti projeyi takip edenler için oldukça merak uyandırmaktadır.

Proje ekibinin sundukları yenilikçi fikirler, unutulmaya yüz tutmuş masal anlatma geleneğinin yeniden yaşatılması, masallarla değerlerin ilişkilendirilmesi projeyi alanında özgün kılmakta, proje ekibinin azimli ve heyecanlı çalışmaları projenin “Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi” alma yolundaki beklentisini artırmaktadır. Başta projenin kurucusu Nihan SALUR olmak üzere, projede emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

 

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »