TOLKS.IO ile resimli dialoglar oluşturun

Çok eğlenceli bir araç olan tolks ile birden fazla kişi için karşılıklı diyalog resimleri yapabiliyorsunuz.

02.10.2020
8.315
TOLKS.IO ile resimli dialoglar oluşturun

Çok eğlenceli bir araç olan tolks ile birden fazla kişi için karşılıklı diyalog resimleri yapabiliyorsunuz. Veya kendi içerisinde bulunan karakterleri de kullanabiliyorsunuz. 

Sayfaya girdiğinizde öncelikle üye olmanız gerekmektedir. Üyeliği de gmail üzerinden yapabilirsiniz hızlıca.  Giriş yaptıktan sonra create tuşuna basın. Title yazan yere bir başlık yazın. Altta örümcek adam ve demir adam karakterlerinin kafalarını göreceksiniz. Yanında da + işareti. Dilerseniz bu kafaların üstüne gelince sil tuşu ile silebilirsiniz ve kendi resimlerinizi de yükleyebilirsiniz.

Artı işaretine basınca kendi karakterleri üst tarafta bulunmaktadır. Hemen altlarında upload an image yazan yerden ise kendi resimlerinizi yükleyebilirsiniz. Ancak unutmayın her resim yüklediğinizde altında add tuşuna basın ve tekrar + işaretine basarak ikinci resmi yükleyin.

Şimdi resimlerin altında bir diyalog kutusu mevcut. Burada 1: yazan yere ilk kişinin konuşacağı cümleyi yazın. Sonra 2: yazan yere de ikinci konuşacak kişinin cümlesini. Eğerbirinci karakter tekrar konuşacaksa bu durumda tekrar 1: yazıp sonrasına cümleyi yazın ve diyaloğu bu şekilde devam ettirin. Eğer üçüncü veya dördüncü karakter varsa o zaman onların konuşmasından önce 3: veya 4: yazmak zorundasınız. Örnek resimdeki diyalog altta resimde mevcuttur.

Diyalog tamamlandıktan sonra sağda prewiev tuşu ile yaptığınızı izleyebilir veya save tuşu ile kayıt edebilirsiniz. Paylaşmak için ise üst sağ köşede hesap adınızın üstüne tıklayın, açılan sayfada created talks yazan yerde çalışmanızı göreceksiniz. Hemen üstünde yeniden düzenle veya paylaş butonu bulunmaktadır. Paylaşımı facebook veya twitter için yapabiliyorsunuz, ya da açık olan sayfanın linki de paylaşabilirsiniz. 

Birçok derste diyaloglar oluşturmak için kullanılabilecek bir araç.

WEB SITESINE GITMEK ICIN TIKLAYINIZ…

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR
  1. Halehan Öcal dedi ki:

    Hemen deneyeceğim , öğrencilerimin çok seveceğini düşünüyorum. Çok teşekkürler

  2. Elif Çelik dedi ki:

    Ben anlayamadım nasıl yapılacak anlata bilecek olan var mı

    1. KENAN ÇETE dedi ki:

      Öğretmenim yazıyı dikkatli okuyun bence. Nasıl yapıldığı anlatılıyor zaten.

Translate »