SPEAK OUT eTwinning Projemiz

22.05.2021
1.096
SPEAK OUT eTwinning Projemiz

Kuruculuğunu Kurtdereli MTAL İngilizce Öğretmeni Gülden MUTLU ve Altınoluk Fikriye Mehmet Elberk Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Belkıs GÜRSOY’un yaptığı ‘SPEAK OUT’ adlı eTwinning projemiz Şubat ayı itibariyle yolculuğuna başlamıştır.Projemiz, Haziran ayında Kalite Etiketi başvuruları ile sonlanacaktır.

Türkiye’den 8, Romanya’dan 2 ortağın katılımıyla yürütülen projemizde; öğrencilerin motivasyonunu arttırarak aktif bir dil öğrenme ortamı oluşturmak ve bu süreçte öğrenmeyi daha kalıcı hale getirmek amaçlanmıştır.Projede, yabancı dil öğretimindeki problemlerden yola çıkarak öğrencilere çeşitli etkinliklerle yaparak-yaşayarak öğrenme fırsatı sunmak ve yabancı dile karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlamak hedeflenmiştir.Projemizin temelinde öğrencilerin konuşma becerilerini işbirlikli öğrenme metoduyla desteklemek yer alır.

Projede öğrencilerimizin aktif yer aldığı bir çok etkinlik gerçekleştirildi.Bu etkinliklerden şüphesiz en göze çarpanı her ay gerçekleştirdiğimiz ‘SPEAKING CLUB’ etkinliğimizdir.Speaking Club’larda öğrenciler kendi ilgi alanlarına göre belirledikleri konular hakkında birbirleriyle etkileşimde bulundular.Örneğin; hobileri ile ilgili, sevdikleri film ,müzik,spor türleri ile ilgili ya da gelecek planları hakkında birbirlerine sorular sorup sohbet etme şansı yakaladılar.Katılımın oldukça yüksek olduğu Speaking Club etkinliği sayesinde öğrencilerin yeni bir dile maruz kaldıklarında yaşadıkları endişe ve ön yargılı tutumlarının ortadan kalktığı gözlemlenmiştir.Güdülenmişlik düzeylerinin arttığı ve temel hedeflerimizden olan kalıcı öğrenme ve aktif katılımın sağlandığı görülmüştür.

Projemizde öğrencilerimizle bir çok ortak ürün ve çalışma gerçekleştirdik.

  • Şubat ayında ‘Trend Hobbies’ isimli bir e-Dergi oluşturduk.Derginin içeriği öğrenciler tarafından hazırlandı ve tasarlandı.
  • Mart ayında ‘Mr. Alone’s Story’ adlı bir e-Kitap hazırladık.Kitapta yer alan hikayeyi tamamen öğrencilerimiz kurgulayıp seslendirdiler.
  • Nisan ayında ‘Public Places and Dialogues’ adlı bir animasyon videosu hazırladık.Öğrencilerimiz, animasyonda günlük hayatta gittiğimiz hastane, restoran,sinema,banka… gibi mekanlarda sıklıkla kullandığımız diyalogların yer aldığı bir animasyon videosu hazırladılar ve seslendirdiler.Bunun yanı sıra Nisan ayı içerisinde öğrencilerimiz projemizin ismine ithafen ‘LET’S SPEAK OUT’ adlı bir akrostiş oluşturdular ve seslendirdiler.
  • Mayıs ayında final ürünümüz olan Online Sergi’ye ek olarak yine öğrencilerimizin ortak çalışmasıyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramına özel Booklet ve Podcast çalışmaları gerçekleştirildi.
  • Tüm bunlara ek olarak, her ay alanında uzman isimlerin katılımıyla öğrencilere ilgili konularla ilgili bilgilendirici seminerler verildi.

Projede yer verdiğimiz tüm çalışmalarda öne çıkan nokta öğrencilerin süreçteki aktif katılımları ve Web 2.0 araçları başta olmak üzere  teknolojiyi etkin kullanmalarını sağlamak olmuştur.Projemizin tamamına Web 2.0 araçlarının entegrasyonu sağlanmıştır.

https://madmagz.com/magazine/1875135

https://www.storyjumper.com/book/read/101125576/MRALONE

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »