OUR GAMES eTwinning Projemiz

28.05.2021
1.500
OUR GAMES eTwinning Projemiz
             Kuruculuğunu Şengül Dalgıç ve Ligita Sapiene’nin yaptığı projede farklı ülkelerden 19 üye bulunmaktadır.Oyun ”uyum, deneyim, gerçek bir meslek ve bir çocuğun en temel işidir” görüşünden hareketle odağında oyun olan böyle bir proje yapma gerekliliği görülmüştür. Projemiz ile çocukların; Oyun kurmak, sırasını beklemek, arkadaşlarının fikirlerine saygı duymak, onları oyunda kazanarak ve kaybederek kabul etmek gibi davranışları öğrenmelerini, yarattıkları oyunlarla eğlenmelerini ve orijinal oyunlar oluşturabilmelerini hedefliyoruz.Ayrıca ,çocuklara problem çözme, iletişim kurma, işbirliği yapma, yaratıcı fikirler üretme, eleştirel ve analitik düşünme, karar verme, sorumluluk alma gibi beceriler kazandırmak ve teknolojiyi doğru kullanmasını sağlamak yine beklenen kazanımlarımızdır.
             Projemiz Ekim ayında başlamış olup Mayıs ayında sona erecektir. Her ay oylama ile belirlenen iki oyun oynanmış ve Twinspace’e eklenmiştir. Karma ülkelerden takımlarla ortak çalışmalar oluşturulmuştur. Oluşturulan oyunlar, çocukların sunumu ile okul öncesi çocuklara ulaştırılmıştır. Mayıs ayında bir oyun festivali düzenlenmiş ve oyunlar oynanmıştır. 28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günü kutlaması ile projemiz tamamlanacaktır.
         Projenin dönüşlerini aldığımız şu günlerde velilerimden aldığım olumlu dönüşler ,öğrencilerimin mutlu ve aktif şekilde etkinliklere katılmaları beni de mutlu etmiş ve bu projede yer almamın haklılığını göstermiştir.

Aylin TAHİROĞLU/Nişantepe Anaokulu/Okul öncesi öğretmeni

 

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »