From Gadgets to Green: A Journey on E-Waste eTwinning Projesi

04.03.2024
108
From Gadgets to Green: A Journey on E-Waste eTwinning Projesi

Türkiye ve Romanya ortaklı  “From Gadgets to Green: A Journey on E-Waste”( Cihazdan Yeşile: E-Atık Üzerine Bir Yolculuk ) eTwinning projesinde çalışmalar devam ediyor.

Projeye “E-Atık Trajedisi” filmi izleyerek başlandı. Filmden elde edilen kazanımlar twinspace sayfada paylaşıldı.

Aralık ayında “E-Atık” nedir sorusunun cevabını işbirlikçi olarak yaptığımız kelime bulutu ve zihin haritalarıyla vermeye çalıştık.

Ocak ayında “E-Atık” konusu alt konulara bölünerek çalışıldı. Her alt konu bir takım tarafından araştırıldı ve bütün araştırma sonuçları bir ebookta toplandı.

Ocak ayında , proje temasına uygun olarak 12 aylık tematik takvim hazırlandı. Tematik takvim projemizin ilk ortak ürünü olarak twinspacede yerini aldı.

Takvim Görüntüleme Linki : https://www.canva.com/design/DAF4BYg3MJE/view

Şubat ayında “Elektronik atıklardaki tehlikeli maddeler nelerdir?” konusunda araştırmalar yapıldı . Araştırma sonuçları posterler ve sunum videoları hazırlanarak twinspace sayfalarda sunuldu.

Proje adı kullanılarak ikinci ortak ürünümüz olan acrostiş çalışması hazırlandı. Acrostiş çalışmasında ikili okul takımları beraber çalıştılar. Bir takım cümleyi yazarken diğer takım yapay zeka araçlarını kullanarak cümleyi seslendirdi.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »