MAKE SURE… CHECK… BEFORE YOU POST

26.12.2021
688
MAKE SURE… CHECK… BEFORE YOU POST

Kurucularının Ürdünlü olduğu güvenli internet kullanımını hedef alan eTwinning projesine Iğdır Kurtulus Ilkokulu Özel Eğitim Öğretmeni Azer Melek KUMTEPE ve öğrencileri de katılmıstır. Projeye 12 Ürdün, 9 Türkiye, 2 Romanya, 2 Gürcistan ve 1 Ermenistan’ dan ögretmen ve öğrencileri katılmıstır. Çevirileri Özel Egitim Ögretmeni Azer Melek KUMTEPE’ nin yaptığı proje etkinliklerine öğrenciler ilgi ve heyecanla katılıyorlar.

Öğrencilerin çevrimiçi etkinliklere yoğun bir şekilde katıldığı ve farkında olmadıkları büyük miktarda dijital ayak izi bıraktığı bilgi teknolojisi çağında yasamaktayız.

Farkındalık projemiz, öğrencilerimizin artan dijital ayak izlerini fark etmelerini sağlamak, internetin olumlu yönlerinden faydalanmak, eleştirel düşünmelerini sağlamak, en son gelişmelerden haberdar olmak için bilgi ve iletişim teknolojilerinde beceri kazanmak ve onları dünyadaki siber zorbalıktan korumak amacıyla oluşturuldu.

İnternet, iletişim ve bilgi için harika bir ortamdır, ancak aynı zamanda kişinin özel hayatını açığa çıkarmak için tehlikeli bir yerdir. Öğrenciler bunu düşünebilecek ve internette güvenli bir şekilde gezinmenin yollarını bulabilecek, kendi siber güvenliklerini öğrenebilecek ve uyanık olabilecekler.

Proje aynı zamanda öğrencileri 21. yüzyıl becerileri, “medya kültürü ve dezenformasyon” ve dijital oyun tasarımı konusunda eğitmeyi ve dijital araçların sınıflarda ve eTwinning projelerinde uygun şekilde yaygınlaştırılmasını teşvik etmeyi amaçlıyor.

ETİKETLER: ,
YAZAR BİLGİSİ
azer melek kumtepe
Özel Eğitim Öğretmeni
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »