FOTOĞRAFLARLA DEĞERLERİMİZ PROJESİ/ASLI TAŞKIN

27.12.2021
739
FOTOĞRAFLARLA DEĞERLERİMİZ PROJESİ/ASLI TAŞKIN

FOTOĞRAFLARLA DEĞERLERİMİZ PROJESİ

HEDEFLER

Bu projede yer alan öğrencilerimizin ;
öncelikle okul ortamında arkadaşları ve öğretmenlerine karşı saygılı olmasını,
ardından doğaya ve hayvanlara karşı sevgi ve merhamet ile yaklaşmalarını beklemekteyiz. Önce insan sonra hayvan ve doğaya hoşgörü çerçevesinden bakmalarını ve saygı, sevgi ve hoşgörüyü hayatlarının önemli bir noktasına getirmeyi amaçlamaktayız.

ÇALIŞMA SÜRECI

Bu süreçte ortaklarımızla eş zamanlı olarak aynı etkinlikleri yapmayı planlıyoruz.
Çalışmanın her aya bir değer olacak şekilde dört ayda sonuçlanmasını öngörüyoruz. İlk ayda öğrenciler bulundukları şehir veya ilçeyi tanıtan fotoğraflar çekecekler. Bu esnada şehirlerinde bulunan manevi liderleri de tanımalarını ve onlarla ilgili araştırma yapmalarını isteyeceğiz. Tüm öğrenciler çekilen foto ve araştırma sonuçlarını çevrimiçi toplantılarla birbirine aktaracak. Ayrıca çocukların objektifinden çekilen eserler ortak bir sanal sergide sergilenecek.
İkinci ay sevgi konusu ele alınırken; öğrencilerden insan, hayvan ve doğa sevgisini anlatan fotoğraflar çekmesi istenecek. Bu fotoğrafların altına okullardan öğrencileri eşleştirerek hikaye yazmaları sağlanacak. Bu hikayeler toplanacak ve e-book olarak yayımlanacak.
üçüncü ayda merhamet ve dördüncü ayda da hoşgörü ile ilgili fotoğraflar çekerek hikayeleştirme ve yazılan hikayeleri drama ile sergileme etkinliği yapmayı planlamaktayız.

BEKLENEN SONUÇLAR

Projenin sonucunda çocuklarda şehirlerini ve yakınlarında bulunan manevi değerleri tanıma. Belirli bir amaç doğrultusunda teknolojiyi kullanma. Sevgi, saygı, hoşgörü ve merhamet değerleri ile ilgili hikaye yazma. Bir başkasının objektifinden yansıyan fotoğrafları yorumlayıp, hikayeleştirebilme ve bu değerleri kendi yazdıkları hikayeler eşliğinde canlandırmaları böylece bu değerleri içselleştrmeleri beklenmektedir.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »