”BİZ BİR AİLEYİZ” e-Twinning projesi

30.01.2022
399
”BİZ BİR AİLEYİZ” e-Twinning projesi

PROJE HAKKINDA

Biz Bir Aileyiz Projemiz toplam 5 ay sürecek olup her ay bütün velilerin katılımı ile etkinlikler yapılacaktır. Etkinlikler mevsim şartları çevre koşulları ailenin sosyo-ekonomik durumu göz önüne alınarak ve öğrencinin akademik ve sosyal gelişimine maksimum düzeyde fayda sağlayacak faaliyetlerden seçilmiştir.
Bu projemiz ile ailenin okul ortamında öğrencinin eğitim sürecine aktif olarak katılımı gerçekleşecek bu sayede geleceğinde ; mutlu ,kendine güvenen ,sorumluluklarını bilen ve zorluklar karşısında mücadele etmeyi başaran bireyler olacaktır. Aile ile okulda geçirilen zamanlar neticesinde eğitim ve öğretime olumlu bakış ve kalıcı öğrenme sağlanacaktır.Eğitimi sınıf ortamından çıkararak yaparak yaşayarak ve eğlenerek öğrenme sağlanacaktır.

PROJENİN HEDEFLERİ:

Hedef grubumuzdaki öğrenciler, aileleri tarafından yeterli ilgi göremeyen, özellikle ders konularında ev de aile desteği alamayan, okuma alışkanlığı istenilen seviyede olmayan, aile ile kaliteli zaman geçiremeyen,okula düzenli gelmeyen öğrenci velileridir.Bu durum çocukların akademik başarılarını etkilemekte,hayata ilk adım olan okul ortamında hedeflenen davranış değişiklikleri tek yönlü kalmaktadır. Ayrıca okulla bağlantısı çok az olan velilerin öğretmen ve diğer okul çalışanlarına karşı düşük olan ilgisinin de arttırılması belirlenen etkinliklere katılarak çocuğunun gelişiminde doğrudan katkı sağlaması, kaygı düzeyinin azaltılıp güven düzeyinin arttırılması beklenmektedir.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »