Anlayarak Okuma Etwinning Projesi

01.05.2022
624
Anlayarak Okuma Etwinning Projesi

ÖĞRETMENLERDEN SES GETİREN ETWİNNİNG PROJESİ

 

Ödemiş Hatipoğlu Hasan Erdem Ortaokulu Türkçe öğretmeni Erdal DOĞAN ile Erzurum Çat Yeni Parmaksız Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Hamit Cemaleddin KARTAL’ın kurucusu olduğu ve bir Etwinning projesi olan “Anlayarak Okuma” projesi, Türkiye’nin farklı illerinden, yurt dışında da Azerbaycan’dan oluşan katılımcı ortaklarıyla birlikte yaptıkları birbirinden güzel çalışma ve etkinliklerle yürütülmeye devam etmektedir.

Etwinning Nedir?

eTwinning, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur.

eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platformdur.

Projenin Hedefleri ve Beklenen Sonuçlar

Projemizin en önemli hedefi kitap okumayı sevdirmek ve bunu eğlenceli bir eylem haline getirmektir. Bunun yanı sıra kendini ifade edebilen, okuduğunu anlayan kısacası anlama ve anlatma becerileri gelişmiş bireyler yetiştirmektir. Projemizde her ay bir konu dahilinde var olan deyimleri öğretmek, şiir ezberlemek ve okuduğumuz kitapların yazarları ile söyleşi yapmak var. Böylece okuma eylemini tam, eğlenceli ve anlamlı hale getireceğimize inanıyoruz.

Mavisel Yener İle Kitabı “Piri Reis Ve Göbeklitepe’deki Sır” Hakkında Söyleşi

Anlayarak Okuma Projesi kapsamında değerli çocuk edebiyatı yazarımız Mavisel Yener ile öğrencilerimizi buluşturduk. “Piri Reis Ve Göbeklitepe’deki Sır” kitabını konuştuk. Öğrencilerimiz merak ettikleri soruları yazarımıza sordu. Çok verimli ve eğlenceli bir söyleşi oldu. Öğrencilerimizin birçoğu ilk defa bir yazarla bir araya gelerek sohbet etme imkanı buldu.

Projeye Katılan Ortak Okullar Ve Öğretmenler

1- Erdal DOĞAN ( Kurucu) Hatipoğlu Hasan Erdem Ortaokulu Ödemiş/İzmir

2- Hamit Cemaleddin Kartal ( Kurucu) Yeni Parmaksız Ortaokulu Çat/Erzurum

3- Nalan Güven – Müşerref Mahmut Tınas Ortaokulu Buca/İzmir

4- Hande ÇAKIR – Ege İhracatçı Birlikleri Ortaokulu Buca/ İzmir

5- Zeynep Çiğdemal ÖZKURT- Ege İhracatçı Birlikleri Ortaokulu Buca/ İzmir

6- Nejdet HACIÖMEROĞLU- Yeni Parmaksız Ortaokulu Çat/Erzurum

7- Sahib AVCI-Bakü Türk Anadolu Lisesi Bakü/Azerbaycan

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »