Biomimizm Bilimde/teknolojide Doğayı Taklit Ediyoruz

01.02.2024
138
Biomimizm Bilimde/teknolojide Doğayı Taklit Ediyoruz

Projemize “Peki biyomimikri nedir?” parçaları sorarak ayırırız. zamanında. Öğrencilerimizin “Biyomimetik de biyomimikri de doğadaki modelleri incelediler ve daha sonra bu tasarımları taklit ederek veya esinlenerek insanların sorunlarına çözüm üretmeyi amaçlayan yeni bilim dalları olduğunu” keşfetmelerini istedik. “Özellikle nanoteknoloji, robotik, yapay zeka (AI), tıp endüstrisi, mimarlık, mühendislik, elektronik ve şehir planlama gibi alanlarda kullanım için doğadaki tasarımlar örnek alan cihazlara ihtiyaç duyulmaktadır.” Biyomimikri, ilk olarak Montana’lı bir yazar ve bilim bilgisi olan Janine M. Benyus tarafından ortaya atılan bir kavramdır. Biyomimikrinin ana temas modeli, ölçüm ve zeka açısından doğadan öğrenebileceğimiz çok şeyin olduğudur. Bu araştırmacıların ortak noktası doğadaki gelişmeleri izleyen saygıdır. “Doğa iş ve tasarımda akıl hocamdır, yaşam tarzıma modelidir”. Doğadaki, en az malzeme ve enerji ile en fazla verimi birleştiren, kendi kendini onarma özelliği olan, geri dönüştürülebilir ve doğaya uygun olması, sessiz, estetik, dayanıklı ve uzun ömürlü olması açısından teknolojik olarak işletilen bir örnek teşkil etmektedir.

Türkiye(10), Romanya(3), Azerbaycan(1), İspanya(1) ortak ile başladığımız projemizde hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Yusufçuk kuşundan esinlenerek helikoptere,lotus çiçeklerinden esinlenerek sıvı geçirmez kumaşlara, yarasadan esinlenerek radar sistemleri kurmaya uzanan yolları öğrencilerimizle birlikte keşfediyoruz.Bol bol doğayı gözlemliyoruz.

ETİKETLER:
YAZAR BİLGİSİ
Figen YILMAZ
1984 doğumluyum 17 yıllık sınıf öğretmeniyim. 5 yıldır etwinning projeleri yapıyorumm Şu an 4. sınıfları okutuyorum
YORUMLAR
  1. DOĞAN YILDIRIM dedi ki:

    Figen öğretmenim, değerli proje ortağım tebrik ederim. BIOMIMISM harika bir proje. Etkinliklerimiz çok güzel. Tüm ekip arkadaşlarımı kutluyor ve başarılar diliyorum.

Translate »