I’M READING MORAL VALUES

01.02.2024
81
I’M READING MORAL VALUES
Türkiye, Hırvatistan, Romanya ve Kuzey Makedonya dan 13 öğretmenin yer aldığı projede günümüz dünyasında çocuklarımız sosyalleşmekte, başkalarının duygularına saygı göstermekte, çevrelerinde olup bitenleri anlamlandırmakta güçlük çekiyorlar. Bazı değerleri kaybediyorlar ve çevrelerine, hayvanlara, yardıma muhtaç insanlara, yaşlılara ve diğer insanların duygularına karşı duyarsızlaşıyorlar.  Projemizde kitap ve öykü okuyarak ahlaki değerler konusunda farkındalık yaratmaya çalışıyoruz çünkü kitap okumak çocukların öyküler, karakterler, rol modeller ve olaylar aracılığıyla ahlaki değerleri anlamalarını sağlıyor.

Projemiz süresince; Öğrenciler, her ay üzerinde çalışılacak değerlerin temasına, her ay yapılan anketlerle karar veriyor. Proje Aralık ayında başladı. Projede yer alacak ortaklar belirlendikten sonra proje logoları ve posterleri hazırlandı. Diğer aylarda ortaklar işbirliği içinde çalışır ve öğrenciler dijital hikayeler okuyacaklar, ahlaki değerlerle ilgili özgün hikayeler yazacaklar ve kitap ayraçları tasarlayacaklar. Proje sonunda ortaklar değerlerle ilgili ortak bir ürün oluşturacaklar.

Projemizin sonunda; Öğrenciler sevgi, işbirliği, barış, cesaret, adalet, hoşgörü, misafirperverlik ve sorumluluk gibi temel değerlerin farkında olacaklardır.
Öğrenciler bu değerlerin önemini anlayacaklardır.
Öğrenciler kısa öyküler aracılığıyla okuma ve yazma becerilerini geliştireceklerdir.
Öğrenciler kitap okuyarak ve öykü yazarak hayal güçlerini geliştireceklerdir.
Öğrenciler kendilerini, duygularını ve hislerini ifade edeceklerdir.
Öğrenciler diğer ülkelere ve kültürlerine saygı duyacaklardır.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »