Su Kumbarası eTwinning Projesi

06.06.2021
770
Su Kumbarası eTwinning Projesi

Su Kumbarası Projemize Şehit Şerafettin Korkmaz Anaokulu (SİVAS) ve  Gazi Mustafa Kemal İlkokulu (KONYA) olarak iki okul ortaklığı ile başlayarak Mart,Nisan ve Mayıs aylarını kapsayan 3 aylık bir çalışma süreci planladık.

Projemizde yaptığımız çalışmalarla öğrencilerimiz suyun tüm canlılar için önemini kavrayacak, suyu doğru kullanmayı öğrenecek ve su tasarrufu konusunda bilinçli bireyler olacaklardır. Sınıflarında yaptıkları etkinlikler sayesinde işbirliğine dayalı olarak grup çalışmaları yapacaklar ve aynı zamanda da yaratıcı düşünme ve empati becerisi kazanacaklar. Yaptıkları davranışın sonucunu kendileri değerlendirip eleştirel düşünme yetisine de sahip olacaklardır. Aynı zamanda yapılan tüm çalışmalar aracılığıyla velilerimizde de farkındalık oluşacaktır.

Projemiz Mart ayında başlayıp Mayıs ayında sona erecek şekilde planlandı.Etkinliklerimiz haftalık olarak planlanıp, planlanan etkinlikler aylık olarak ortaklarla paylaşıldı. Projenin başında ortaklarla Tanışma webinarı yapıldı, projenin ilerleyen zamanlarında da değerlendirme webinarları yapılarak proje süreci ,yapılan çalışmalar değerlendirilerek projeye yön verildi. Süreçte proje logo ve afişi hazırlandı. Konuya uygun olarak müzik çalışmaları, sanat etkinlikleri, deney ve gözlem çalışmaları, Türkçe dil etkinlikleri yapıldı. Ortaklarla işbirliği içinde proje ortak ürünü hazırlandı.

Projede asıl planlanan ana etkinlik ‘Damlaya damlaya göl olur’ atasözünden yola çıkılarak hazırlanan  su kumbarası oldu.Amacımız su kumbaramızda her gün az bir miktarda suyu biriktirerek zamanla ne kadar da önemli bir miktar haline geldiğini öğrencilerimize göstermekti. Aynı zamanda biriken suyu da önemli işlerde kullanarak yaptığımız tasarrufun az da olsa ne kadar değerli olduğunu kavramalarını sağlamaktı. Öğrencilerimizle su kumbaramızda suyumuzu biriktirdik ve bu suyla da okul bahçesine diktiğimiz meyve ağaçlarımızı suladık.

Hem proje ortaklarımız hem de öğrencilerimizle güzel çalışmalara imzamızı attık.Yaptığımız bazı çalışmaları inceleyebilirsiniz

Ve şimdi projemizin sonuna geldik. Projemizin final ürünü sergi çalışmamızı beğenilerinize sunuyoruz.

https://www.emaze.com/@AOQRLRTWT/su-kumbaras

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »