Blendspace ile işbirlikçi dijital içerikler hazırlayın

Blendspace çok kısa sürede  etkileşimli sunular, kısa sınavlar, çalışma yaprakları, etkinlikler, projeler, tartışma ortamları oluşturabileceğimiz ücretsiz ve işbirlikçi bir web 2 aracıdır.

Blendspace ile işbirlikçi dijital içerikler hazırlayın

Blendspace çok kısa sürede  etkileşimli sunular, kısa sınavlar, çalışma yaprakları, etkinlikler, projeler, tartışma ortamları oluşturabileceğimiz ücretsiz ve işbirlikçi bir web 2 aracı olup aynı zamanda  projelerinizde ortak ürünler de oluşturabilirsiniz.

Sınıf içi yada sınıf dışı öğrenme faaliyetlerini destekleyen dijital içerikler hazırlanır. Blendspace, mobil cihazlarla uyumludur.

Üyelik için öğretmen veya öğrenci rollerinden biri seçilerek kısa bir form doldurulur yada  Google/Facebook hesaplarını kullanarak ücretsiz üyelik gerçekleştirilir. Türkçe dil desteği bulunmamakla birlikte basit bir ara yüze sahiptir. web sayfası, YouTube videosu, fotoğraf, test, PowerPoint sunusu ,Word,Excel,PDF gibi birçok farklı içeriği tek bir kaynaktan öğrenciye sunma imkânı vermektedir.

bu platform iki şekilde kullanabilmektedir. İlk olarak başkaları tarafından hazırlanan içerikleri olduğu gibi yada  kendi ders amaçlarımıza uygun şekilde düzenleyerek kullanılmasıdır. İkincisi ise kendi içeriklerimizi  hazırlamaktır. Her iki kullanım şeklinde de öncelikle sınıf oluşturulması gerekmektedir. Sınıf oluşturulurken create Class butonuna basın sınıfın/dersin ismini yazıyoruz ve sınıf düzeyini seçiyoruz. Sınıfın oluşturulması ile birlikte otomotik olarak kod oluşturulur. Bu kodu  öğrencilerle paylaşıyoruz. Öğrenciler üye olduktan sonra sınıfa katıl (join class) seçeneğini kullanarak verilen kod ile sınıfa katılabilmektedir

Öğretmen rolü ile giriş yaptıktan sonra New Lesson butonuna basarak etkinliğimizi oluşturmaya başlayabiliriz.

Açılan sayfada hazırlayacağınız etkinliğe bir isim verin. İlk başlangıçta 6 hücre (Blendspace) gelmektedir, istenildiğinde hücre sayısı (add row) artırılabilir. sağ tarafta yer alan menü içerisinde ki  anahtar kelime ile YouTube, Google, Flickr, Tes kaynakları, Google Drive ve Dropbox ta   video, resim, ses, web sayfası, arama yaparak içeriklere ulaşarak  hücreler içerisine sürükle bırak yöntemiyle ekleyin. Anahtar kelime kullanarak arama yapabildiğimiz gibi bilgisayarımızdan istediğimiz her türlü belge fotoğraf ve videoyu da yükleyebiliriz. çoktan seçmeli test ekleyebiliriz ayrıca Google Form gibi uygulamalar içerisinde sınav oluşturabilir (açık uçlu, doğru yanlış vb.) veya hazırladığımız Word dosyasını  paylaşabiliriz. Film şeridi şeklinde oluşturulan içerikler sınıf düzeyi ve ders seçimi yapılarak düzenlenebilir. Oluşturulan içerikler sınıf ile paylaşılarak öğrencilerin içerikler üzerine tartışma yürütmesi sağlanabilir. İçerikler Google Classroom, sosyal medya (Twitter ve Facebook), e-posta, QR kod aracılığıyla paylaşılabilir. Oluşturulan içeriğin gizliliği herkese açık, yalnızca ben ve sadece öğrencilerim gibi seçeneklerle düzenlenebilir. Eğer herkese açık ve sadece öğrencilerim seçenekleri seçilirse, başka öğretmenler de hazırlanan içeriğe davet edilebilir ve iş birlikçi çalışmalar yürütülür. Davet edilen öğretmen her türlü düzenlemeyi ve içerik eklemeyi yapabilir.

Sınıfımızda ki öğrencilerle paylaşılan içeriklerle olan etkileşimi detaylı bir şekilde yapılır. Öğrencilerin içeriği beğenip beğenmeme durumları, yorumları/tartışmaları, sınav sonuçları gibi tüm veriler takip edilebilir.

Tüm dersler için kullanılabilecek bir araçtır.

WEB SITESINE GITMEK ICIN TIKLAYINIZ…

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »