LEARNING WITH NATURE PROJESİNİ TANIYALIM

01.02.2024
298
LEARNING WITH NATURE PROJESİNİ TANIYALIM

Kuruculuğunu Türkiye’den Fatma Gülnar ve Romanya’dan Elena Liliana Brașoveanu’n yaptığı eTwinning kapsamında yürüttüğümüz Learning With Nature adlı projemiz Türkiye’den 10, Romanya’dan 7, Hırvatistandan 1, Litvanya’dan 1 toplam 19 ortakla devam etmekteyiz.

Projemizin Amacı: Disiplinler arası çalışmalar ile çocukların tüm gelişim alanlarında önemli bir rol oynayan doğaya sevgisini küçük yaşlardan itibaren kazandırmak, Eğitimin sadece sınıf ortamında olmadığı, kalıcı ve etkili öğrenmenin yaparak yaşayarak öğrenmeyle mümkün olabileceği bilinciyle hareket ederek çocukların doğayı tanımasını, çevreye ve çevresel olaylara karşı olumlu ve yapıcı bir tutum geliştirmesini sağlamaktır. Projemizle beraber öğrencilerimizde çevreyi koruma bilinci kazanıp farkındalığın oluşması, problem çözme becerilerinin gelişmesi, geri dönüşüm hakkında bilgi sahibi olup bu konuda aktif rol almaları, doğadaki materyalleri farklı amaçlarla kullanmayı öğrenme, öğretmen ve öğrencilerin teknolojik ve dijital becerilerinin doğru olarak kullanımı, öğrencilerin takım çalışması ve işbirliğinin önemini kavramaları, öğrencilerin çok yönlü düşünme becerileri ve yaratıcılıkları artmasını hedeflemekteyiz. Projemize öğrencileriyle beraber katılım sağlayan Fatma GÜLNAR, Elena Liliana Brașoveanu, Hülya TAŞTAN, Marijana Marijana Kodzoman Svalina, Hemen Carmen Maria, Ayşe BÖCÜ, Regina Savickienė, Cornea Claudia, Burcu KÖKSAL, Nursel KAYA GÜLAY, Ayşegül GÜZEL, Nazlı ÖZYARAMIŞ, EsraYÜKSEL, Florica Sabou, Cucuiet Daniela, Zeliha DAVRAN SİVRİ, Anca Morar Maria, Nazan EROĞLU, Pansela Vasiliniuc’a teşekkür ederiz.

YAZAR BİLGİSİ
Hülya TAŞTAN
Teknolojiyi sınıfımdaki ders programına uyarlamayı çok seven bir okul öncesi öğretmeniyim.
YORUMLAR
  1. Hülya TAŞTAN dedi ki:

    Projemizin çalışmaları öğrencilerimizin merak ve ilgisiyle devam ediyor. Her ay doğa ile iç içe öğrenmek doğayı keşfetmek birinci elden deneyimler kazanmak doğaya bakış açılarını değiştirdi. Projedeki arkadaşlarıma ve öğrencilerimize sonsuz teşekkürler:)

  2. fatma glnr dedi ki:

    Projemizde çalışan öğretmen ve öğrencilerimizin emeğine sağlık çok güzel giden bir projede ve çok guzel insanlarla çalışmak bulunmaz bir nimet iyiki varsın hulya

    1. Hülya TAŞTAN dedi ki:

      Çok teşekkürler:)

Translate »